Відбудова

головна / Відбудова

Відбудова
Багатоквартирний будинок

Програма “ВідновиДІМ” від Фонду енергоефективності. П’ять відбудованих багатоповерхівок

З листопада 2022 року в Україні діє програма “ВідновиДІМ”, за якою ОСББ можуть отримати кошти на ремонт пошкоджених внаслідок агресії рф багатоповерхівок. Програма діє на всій території України, крім тимчасово окупованих територій і територій, на яких ведуться активні бойові дії.

Перші відновлені багатоповерхівки

Першими, хто відновив свої будинки за програмою “ВідновиДІМ” стали мешканці з Ірпеня. Наприкінці січня 2023 року було відновлено будинки ОСББ “Затишний 2020” та “ЖК Ново-Оскольський”.

23 березня 2022 року в “ЖК Ново-Оскольський” було пряме влучання чотирьох фугасних снарядів, які спричинили руйнацію даху, сьомого поверху і пожежу, яка тривала два дні.

В ЖК у межах програми відремонтували фасади, відновили зруйновані інженерні системи, замінили вікна та зовнішні і внутрішні тамбурні двері. 

23 березня 2022 року було пошкоджено п’ять п’ятиповерхівок з шести ОСББ “Затишний 2020”: дахи, теплоізоляція зовнішніх стін, вікна й двері, були дірки та тріщини в штукатурці. 

В ОСББ на усунення руйнувань один будинок отримав грант у розмірі 2,4 млн грн, другий — 3,9 млн грн.

Відновили будинок на 400 квартир

ЖК “Фаворит” в Ірпені отримав грант у розмірі 7,2 млн грн на відбудову. За ці кошти у будинку відновили пошкоджений фасад, замінили зовнішні і внутрішні тамбурні двері, а також віконні блоки і блоки балконних дверей.

Після закінчення ремонтних робіт майже всі мешканці повернулися додому. 

“Чумацький шлях” в Житомирі

В Житомирі для ремонту пошкодженого будинку ОСББ “Чумацький шлях 4” отримав грант у розмірі 2,6 млн грн.

Багатоповерхівка на вулиці Чумацький шлях зазнала руйнувань у березні 2022 року. Внаслідок вибухової хвилі від ракетного удару по сусідньому будинку тут були пошкоджені вікна, двері, фасади, дах та інженерні мережі.

За пів року підрядники повністю відремонтували будинок, і мешканці всіх 60 квартир змогли повернутися у власні домівки.

“Незалежність-2” в Охтирці

Бомбардування і постійні обстріли пошкодили будинок ОСББ “Незалежність-2” в місті Охтирка Сумської області. Було зруйновано частину віконних і балконних блоків, вхідні двері, покрівля.

Триповерхівка ОСББ “Незалежність-2” отримала грант від Фонду енергоефективності — понад 416 тис. грн. За ці кошти там встановили енергоефективні вікна та балконні рами, а також замінили двері. 

Читати по темі: “Найбільші витрати взяв на себе французький фонд, інвестувавши у відбудову 10 млн грн.” Історія відновлення 18-поверхового “Титану” в Ірпені

Катерина Черніговець / 29.10.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

У 2024 році ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Це нова допомога від держави, яка розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї, враховуючи рівень доходу та вартість оренди в конкретному регіоні....

читати історію

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Дитячі спогади мають бути приємними та теплими — не про біль, не про війну, не про поранену маму. На жаль, життя українських дітей змінилося після вторгнення рф. Їхнім сім’ям довелося...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Приватний будинок

Дім розбитий, а десь у дворі залишився лист паперу з написом “ми повернемося”. Історія подружжя Руденків

Приватний будинок

Новий дім для шістьох дітей, 12 собак та котів. Історія родини Павлових, які евакуювалися, щоб не потрапити в окупацію

Приватний будинок

“Наше село було в окупації майже 8 місяців. Після звільнення ми прожили спокійно лише три дні”. Історія Михайла Гречаного

Об'єкт культури

Олексій Скоркін залишив банківську сферу й відкрив музей борщу та сала. Окупанти знищили унікальну хатинку на Сумщині

Багатоквартирний будинок

“Квартира згоріла 2 роки тому через російські обстріли. Живемо без комунікацій та не знаємо, що буде з нашим будинком”. Історія Світлани Орєхової

Що треба фіксувати першочергово — зруйновану інфраструктуру чи житло? Читайте в кейс-стаді “Святогірськ 2:0”