Історії, які ви нам розповіли

головна / Історії, які ви нам розповіли / Рівне

Історії, які ви нам розповіли
Заклад торгівлі та послуг

Дві сестри з Луганщини відкрили салон краси Sisters.studio в Рівному

Рівненська область , Рівненський район , Рівне / Київська , 47

Сестри Валерія Носенко та Діана Вербицька з Кремінної відкрили салон краси в Рівному. Сюди вони переїхали з рідної Луганщини через вторгнення рф. Вдома дівчата так само мали власну справу, тепер довелося починати все з нуля. За 2 роки роботи їхній салон під назвою Sisters.studio став одним з найвідвідуваніших та найпопулярніших закладів у сфері beauty-індустрії в місті.

“Сестра захоплювалася цим з самого дитинства, а я прийшла лише під час навчання в університеті. Я косметологиня, а вона майстриня лазерної епіляції. Спочатку працювали на інших людей, а навесні 2021 року відкрили свій заклад в рідній Кремінній. Попрацювати вдалося понад пів року — всі плани зіпсувало повномасштабне вторгнення рф. Там в нас був обмежений набір послуг —  масаж, косметологія та лазерна епіляція. Останнє було трендом, бо до цього в місті ніхто подібних послуг не надавав. Назви тоді в нас не було, та в ній й потреби немає. Кремінна маленька, всі одне одного знали. Реклама розійшлася сама по собі. Тим паче, що ми знаходилися в самому центрі”, — розповідає одна з сестер Діана Вербицька журналісту “Свій Дім”.

Що з приміщенням, де дівчата орендували салон — невідомо. Єдине, що вони знають — це факт мародерства. 

“Ніяких фото того будинку після евакуації з міста я не бачила, але знаю, що поруч були влучання”.

Вторгнення не чекали, але тривожну валізу зібрали

Початок великої війни сестри зустріли вдома на Луганщині. Провівши місяць під обстрілами та в підвалі вони врешті-решт евакуювалися на захід країни.

“Ми були налаштовані на позитив, не вірили в початок вторгнення. Я лише на всяк випадок зібрала документи й речі першої необхідності. Через події ще 2014 року була в голові певна пересторога. А так я у звичайному режимі готувалася до роботи. Вже о 5 ранку 24 лютого 2022 року ми почули перші вибухи. Швидко зібралися й поїхали з Рубіжного до батьків в Кремінну. Місяц довелося ховатися у підвалі, але росіяни захоплювали село за селом, місто за містом. Ми розуміли, що окупація — це лише питання часу. 4 квітня ми евакуювалися. У сестри ще маленька дитина була, тому залишатися в таких умовах було дуже небезпечно”, — розповідає Діана.

Обрати саме Рівне дівчата вирішили через відносно спокійну ситуації в місті та наявність хоч якихось знайомих.

“Роботу я шукала вже в дорозі й в перший день пішла працювати. Спочатку на інших людей, а через 8 місяців ми з сестрою знову відновили власну справу. Це сталося в листопаді 2022 року. На цей раз збільшили кількість послуг —  є манікюр, візажисти, бровисти, перманент, перукар, косметологія, масаж тощо. В нас велике приміщення на 300 квадратів, тому місця всім вистачає. Назву придумали одразу — Sisters.studio. Хотіли ще в Кремінній, але вдома до цього справа не дійшла”, — розповідає дівчина. 

Особливості beauty-бізнесу 

Ведення бізнесу в сфері краси на Рівненщині майже нічим не відрізняється від того, що було вдома, каже Діана

“Тут відносно невелика конкуренція, але все ж таки вона є на відміну від Кремінної, але це й не великі міста на кшталт Києва або Львова. Найважчим на початку було вийти на ринок, бо ти ніхто і звати тебе ніяк. Репутація — головний актив, якого в нас на старті тут не було і її треба було напрацьовувати. З цим ми впоралися. Є певні труднощі ведення бізнесу в сфері beauty-індустрії в Рівному через те, що багато досвідчених фахівців їдуть за кордон або в столицю, бо там більше грошей, клієнтів та можливостей. Наприклад, ми доволі давно активно шукаємо колориста та майстра манікюру. Наша сфера дуже сильно залежить від сезона. Зараз літо, тому жінки активно записуються на нігті”, — каже дівчина.

Багато клієнтів сестер  — це переселенці зі Сходу. Вони нагадують про рідний край, каже Діана. Проте про повернення додому дівчата поки що не думають.

“Батьківщина тягне додому, але в Рівному вже налагодилось щось схоже на нормальне життя. Кидати це все —  це починати заново. І що там залишиться після закінчення війни? А ще специфіка бізнесу — ми не продаємо товари або послуги першої необхідності. Тому ми можемо просто не знайти своїх клієнтів, бо після звільнення території люди точно одразу не підуть робити собі модну зачіску або щось таке”, — говорить Діана

Читайте ще: Підприємець з Луганщини Олексій Гончаров відкрив заклад “ЗАвертай” у Бучі. Годує українців корисною їжею

Олександр Забродін / 05.07.2024

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Війна, що триває в Україні, суттєво впливає на видобуток корисних копалин та вирощування сільськогосподарських культур. Росія контролює 27% території України і захопила не лише міста, а й ключові підприємства та...

читати історію

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Пусті вікна, крізь які чорніють вигорілі квартири. Обвалені панелі будівель, ніби зруйновані карточні будиночки. Вулиці, які проросли бур’янами. Саме так виглядала Північна Салтівка після першого року російських обстрілів. Цей мікрорайон...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Перегузні, дельфіни та хохулі: які рідкісні види тварин втратила Україна та як відновити їхню популяцію

Підприємство

Втрачена міць містоутворюючих підприємств: як під час війни склалася доля “Артвайнері”, “Артемсолі” та “Колірмету”

Заклад охорони здоров'я

“Поки шукала доньку Соломію, то декілька разів з нею попрощалася”. Історія Оксани Фоменюк, яка пережила ракетний удар по лікарні “Охматдит”

Заклад охорони здоров'я

Місце, де зцілюватимуть душі. У Львові будують Центр реабілітації для українців, які пережили полон та тортури

Руїни в VR. Як українські компанії передають масштаби руйнувань

Відбудова по-російськи. Що і як відновила окупаційна влада в захоплених Маріуполі, Сєвєродонецьку та Волновасі?