Відбудова

головна / Відбудова / с. Таврійське

Відбудова
Житло

Окупанти знищили, волонтери— відбудували. Житло для трьох родин з Херсонщини

Херсонська область , Херсонський район , с. Таврійське

Село Таврійське Херсонської області російські військові зруйнували у березні 2022 року. Місцеві були змушені виїхати, а їхні домівки розбили ворожі снаряди.

Завдяки волонтерам місії “Україна для Христа” вдалося відбудувати оселі для трьох родин. Одну — довелося зводити з нуля. Під час робіт проводили невеликі богослужіння. Команда сподівається, що колись у Таврійському буде церква.

Три будинки для родин, які втратили все

Відбудова — це не лише про інфраструктуру, а і про людей, які багато пережили і зазнали руйнівних травм. Деякі з дітей вимушені були зимувати у зруйнованих будинках, деякі взагалі втратили житло і все що в них було. Але зараз потроху життя налагоджується. Принаймні у всіх будинках, до яких повернулись люди, відремонтовано дах”, — говорить Дмитро Тищенко, лідер студентського служіння місії “Україна для Христа”.

Один з будинків волонтери почали відбудовувати влітку, а нещодавно усього за п’ять днів — зробили усі комунікації, електрику та санвузол. Тепер це сучасна оселя, облаштована всім необхідним.

Для пані Раїси повністю переробили саманну хату, посічену градами. На стіни, підлогу, утеплення, стелю, дах, двері, вікна, електрику, опалення та усі комунікації витратили 220 тисяч гривень. Жінка самотужки виховує 15-річну онуку, а її сина поранив ворожий снайпер і тепер він на інвалідному візку.

Ще один будинок звели з нуля в рамках проєкту “Rebuild Ukraine”. Це каркасна оселя для пані Євгенії. Її житло окупанти перетворили на руїни.  

Волонтери та благодійники, які долучились до відбудови: Україна для Христа,Charity Fund Vidguk, GAiN Germany, Campus Kyiv Centre – Campus Ukraine, Kyiv Campus, Інновіст.

“Свій дім” відзначає людей, які допомагають відновлювати житло й заклади, зруйновані війною. Знаєте таких – напишіть нам sviydimua@gmail.com.

Читайте ще: П’ять шкіл Чернігівської області, відновлених після російських обстрілів

Юлія Ступка / 18.11.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

У 2024 році ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Це нова допомога від держави, яка розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї, враховуючи рівень доходу та вартість оренди в конкретному регіоні....

читати історію

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Дитячі спогади мають бути приємними та теплими — не про біль, не про війну, не про поранену маму. На жаль, життя українських дітей змінилося після вторгнення рф. Їхнім сім’ям довелося...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Приватний будинок

Дім розбитий, а десь у дворі залишився лист паперу з написом “ми повернемося”. Історія подружжя Руденків

Приватний будинок

Новий дім для шістьох дітей, 12 собак та котів. Історія родини Павлових, які евакуювалися, щоб не потрапити в окупацію

Приватний будинок

“Наше село було в окупації майже 8 місяців. Після звільнення ми прожили спокійно лише три дні”. Історія Михайла Гречаного

Об'єкт культури

Олексій Скоркін залишив банківську сферу й відкрив музей борщу та сала. Окупанти знищили унікальну хатинку на Сумщині

Багатоквартирний будинок

“Квартира згоріла 2 роки тому через російські обстріли. Живемо без комунікацій та не знаємо, що буде з нашим будинком”. Історія Світлани Орєхової

Що треба фіксувати першочергово — зруйновану інфраструктуру чи житло? Читайте в кейс-стаді “Святогірськ 2:0”