Історії, які ви нам розповіли

головна / Історії, які ви нам розповіли / Сєвєродонецьк

Історії, які ви нам розповіли
Багатоквартирний будинок

У квартиру на сьомому поверсі було пряме влучання. Історія Катерини Горячко

зруйновано: березень 2022 / Луганська область , Сєвєродонецький район , Сєвєродонецьк / Гагаріна , 117

До великої війни Катерині Горячко з Сєвєродонецька наснився сон, що у квартиру летить снаряд. Сон, що став реальністю…

Про пряме влучання у квартиру на сьомому поверсі Катя дізналася від знайомих. В цей час вона була за кордоном, куди виїхала, рятуючи двох дітей.

Згоріло найцінніше: фото та дитяче ліжечко

Рідний дім Каті російські окупанти стирали з лиця землі, його неодноразово бомбили, а вона нічого не могла вдіяти. Разом з квартирою горіло найцінніше: її знімки, зроблені під час вагітності, дитяче ліжечко, улюблені речі та іграшки дітей Поліни та Матвія.

Катерина пригадує своє заселення в новенький будинок за адресою Гагаріна, 117. Там минули її шкільні роки, а потім зростали вже й свої діти. Два роки тому народився син Матвій. Ще за часів карантину родина розпочала ремонт. Купили нові меблі, шпалери, техніку. Все продумали до дрібниць. Навіть штори довелося замовляти двічі.

Перед війною зробили ремонт

«Ми готувалися до народження малечі. Ще за часи карантину зробили ремонт. Саме такий, як хотіла я: білі меблі, дзеркала, шпалери, навіть штори на замовлення такі, щоб все було гармонійно. До речі, зі шторами була історія. Моя посилка згоріла в фурі «Нової пошти». Я була страшенно зла, бо мені були потрібні саме ті штори. І я настирливо замовила їх ще раз, поки все не стало ідеально в моїй оселі», – розповіла Катерина.

До 24 лютого в планах був сімейний відпочинок перед важливою справою – вступом старшої донечки до польського університету. Мрія Поліни здійснилась, але раніше і зовсім за інших обставин.

«Планували відпочинок десь на Мальті. Ледь не купила квитки. Думала класно буде розвіятися з дітьми перед серйозними змінами: ми планували зі старшою вступ до Польщі… Ось тільки побачила вона Польщу значно раніше і зовсім за інших обставин. На омріяну спеціальність донька поступила. Але російські окупанти лишили її дитинства, рідної домівки, змоги бачити рідних і вбили улюблених кицьку та собаку», – додала Катя.

Юлія Ступка / 20.07.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

У 2024 році ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Це нова допомога від держави, яка розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї, враховуючи рівень доходу та вартість оренди в конкретному регіоні....

читати історію

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Дитячі спогади мають бути приємними та теплими — не про біль, не про війну, не про поранену маму. На жаль, життя українських дітей змінилося після вторгнення рф. Їхнім сім’ям довелося...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Приватний будинок

Дім розбитий, а десь у дворі залишився лист паперу з написом “ми повернемося”. Історія подружжя Руденків

Приватний будинок

Новий дім для шістьох дітей, 12 собак та котів. Історія родини Павлових, які евакуювалися, щоб не потрапити в окупацію

Приватний будинок

“Наше село було в окупації майже 8 місяців. Після звільнення ми прожили спокійно лише три дні”. Історія Михайла Гречаного

Об'єкт культури

Олексій Скоркін залишив банківську сферу й відкрив музей борщу та сала. Окупанти знищили унікальну хатинку на Сумщині

Багатоквартирний будинок

“Квартира згоріла 2 роки тому через російські обстріли. Живемо без комунікацій та не знаємо, що буде з нашим будинком”. Історія Світлани Орєхової

Що треба фіксувати першочергово — зруйновану інфраструктуру чи житло? Читайте в кейс-стаді “Святогірськ 2:0”