Історії, які ви нам розповіли

головна / Історії, які ви нам розповіли / Сєвєродонецьк

Історії, які ви нам розповіли
Багатоквартирний будинок

Після раку я гадала, що крім смерті немає нічого страшнішого. Є… Історія Ольги Подлєсної

зруйновано: квітень 2022 / Луганська область , Сєвєродонецький район , Сєвєродонецьк / Будівельників , 25

Шосе Будівельників – широка автомобільна траса об’їзної дороги Сєвєродонецька, яка раніше називалася Ворошиловградським шосе. Цей район росіяни жорстко обстрілювали з початку широкомасштабного вторгнення. 

Перший ворожий приліт в дім по шосе Будівельників, 25 був ще на початку березня. Родина кухаря Ольги виїхала з Сєвєродонецька 29 березня, коли їхня квартира була ще неушкодженою. За кілька днів подзвонили сусіди та повідомили страшну звістку: окупанти зруйнували житло, в яке господарі вклали всю душу. 

Квартира на 9 поверсі з чарівним видом на ліс

«Після раку я гадала, що вже крім смерті немає нічого страшнішого. Є….не пишіть мені, що стіни – це не головне. Це не ваші, це мої стіни…Це моя стеля і дах, які провалилися…Це мій біль, який повинен пройти крізь мене…», – написала в соцмережі Ольга.

Жінка з болем у душі згадує свою квартиру на 9 поверсі, яку придбали з чоловіком шість років тому і весь цей час робили ремонт.

 «Квартира з’явилася в нашому житті в 2016 році наприкінці листопада. Пам’ятаю, як я вперше увійшла до неї: совковий ремонт, двостулкові вікна. На все це я, навіть, не звернула уваги. Підійшла до вікна і завмерла в захваті. З нього відкривався вид на ліс, далі на безкраї поля і простори. Як я потім любила дивитися на наш ліс, в  якому ми гуляли, збиралися компанією 1 січня та смажили шашличок на морозі…», – з болем пригадує Ольга.

Оселя, в якій пахло смачною їжею, перетворилася на діру

Останнім яскравим спогадом стало святкування Нового року. Справжнього, зі снігом. Щаслива сім’я придбала величезну ялинку та зібралася за столом у власній квартирі.

«Ми купили ялинку – величезну блакитну, таку казкову. Накупили світлодіодних усіляких гірлянд. Я так любила йти додому і слухати, як перехожі, піднімаючи голову вгору на наш балкон, завмирали в захваті. Приємно було усвідомлювати, що ти причетна до їх новорічного настрою. Квартира блищала вогниками. І хто тоді міг подумати, що вогні стануть реальними», – розповіла жінка.

Оселя, в якій жило щастя та завжди пахло смачною їжею, перетворилася на діру. «В місці, де була наша квартира на 9 поверсі …діра. Вона назавжди в моєму серці та в моїй душі. Чомусь до останнього вірила, що якийсь невидимий Божий захист закриє своїми крилами. Але ні… Тішимо себе з чоловіком лише думками, що тепер та мразота не ступить своїми гидотними копитами на підлогу, по якій бігали босоніж мої дівчатка. Що вона своїми брудними руками не стане чіпати щось на кухні, де я готувала для вас смачнющі страви», – каже Ольга Подлєсна.

Юлія Ступка / 23.07.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

У 2024 році ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Це нова допомога від держави, яка розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї, враховуючи рівень доходу та вартість оренди в конкретному регіоні....

читати історію

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Дитячі спогади мають бути приємними та теплими — не про біль, не про війну, не про поранену маму. На жаль, життя українських дітей змінилося після вторгнення рф. Їхнім сім’ям довелося...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Приватний будинок

Дім розбитий, а десь у дворі залишився лист паперу з написом “ми повернемося”. Історія подружжя Руденків

Приватний будинок

Новий дім для шістьох дітей, 12 собак та котів. Історія родини Павлових, які евакуювалися, щоб не потрапити в окупацію

Приватний будинок

“Наше село було в окупації майже 8 місяців. Після звільнення ми прожили спокійно лише три дні”. Історія Михайла Гречаного

Об'єкт культури

Олексій Скоркін залишив банківську сферу й відкрив музей борщу та сала. Окупанти знищили унікальну хатинку на Сумщині

Багатоквартирний будинок

“Квартира згоріла 2 роки тому через російські обстріли. Живемо без комунікацій та не знаємо, що буде з нашим будинком”. Історія Світлани Орєхової

Що треба фіксувати першочергово — зруйновану інфраструктуру чи житло? Читайте в кейс-стаді “Святогірськ 2:0”