Історії, які ви нам розповіли

головна / Історії, які ви нам розповіли

Історії, які ви нам розповіли
Житло

Збирають валізи та їдуть до літнього кемпу. Платформа “Свій дім” закрила другий збір для дітей, які втратили домівки

Репости, відкриття дружніх банок, донати від 2 грн до 10 тисяч допомогли команді “Свій дім” зібрати кошти на літній кемп для дітей-переселенців. Хлопці та дівчата з Бахмута, Маріуполя, Сєвєродонецька, Ірпеня та Херсона у серпні їдуть на відпочинок, де зможуть знайти нових друзів і відволіктися від жахливих спогадів евакуації та втрати дому.

Ми закрили збір за 19 днів без краудфандингових платформ, але завдяки друзям і партнерам “Свій дім”, а також всім небайдужим, які пройнялися історією кожної дитини.

“Найменший донат — це 2 грн, найбільший — 10 тис грн. Була й людина, яка кожного дня протягом збору, скидала на банку 5 грн. Це важливо підкреслити, бо навіть невелика сума, яка здається мізерною, може вирішити все. Легко не було, бо часто чули відмови — у когось був відкритий збір на ЗСУ, хтось просто не зміг. Але завдяки тим, хто нас пітримав, ми втілили мрію дітей про відпочинок у кемпах. Одна з матусь сказала, що для її старшого сина — це остання можливість надолужити те, що він недоотримав через росіян.Тому дякуємо кожному амбасадору та інфопартнеру за свій внесок”,  — говорить редакторка платформи “Свій дім” Юлія Ступка.

Діти щасливі і вже збирають речі. А ми чекаємо від них фото та відео з відпочинку

“Хочу висловити подяку всім, хто долучився до ініціативи платформи “Свій дім”, та в цей складний час подарував нашим діткам можливість відпочинку та відновлення. Розповідаючи свою історію втрати житла, хотіла, щоб люди знали і бачили, як тут і зараз руйнується чийсь дім, але ми намагаємось жити далі, ростити дітей в любові, і закладати в них віру в краще майбутнє. Дякую всім, хто нам в цьому допомагає, завдяки вам в дітей буде неочікувана весела пригода, яка принесе нові враження і яскраві емоції”, — говорить Анна, мама Кирила з Ірпеня.

В які кемпи їдуть діти

Анна та Еліна Лазарєви з Херсона збираються до екокемпу Forest Land на Львівщині. Туди поїдуть і Кирило Комаренко з Ірпеня та Сашко Загорулько з Сєвєродонецька. Брати Сергій та Сашко Кондур з Маріуполя відпочинуть у кемпі “Вільні” на Дніпропетровщині. Софія Боярова з Бахмута поїде до Questy Camp на Київщині, а

інша бахмутянка Дар’я Жага обрала кемп “Шоколад” під Києвом. Історії хлопців та дівчат, для яких ми збирали кошти, читайте тут.

Дякуємо інфопартнерам та амбасадорам нашого збору

Амбасадори та інфопартнери – це наші однодумці та друзі, які мають власну аудиторію підписників. Завдяки їм ми здійснили мрію 8 дітей, які відпочинуть у кемпах і відновляться після всіх труднощів, які пережили. 

Це партнери з національних медіа: NV, Свої, Новини Донбасу та мережа The City. Також долучилися Українська правда, Еспресо, Вікно Відновлення, О, море.

Нижче позначаємо тих, хто відкривав “дружні банки” та розповідав про нашу ініціативу:

Ангеліна Шостак

Наталя Коваленко

Валентина Минаева-Максимович

Стаська Падалка

Тетяна Гонченко

Марк Лівін

Гаяне Авакян

Ксюша Штанько

Олександр Забродін

Катерина Черніговець

Діана Жвінкліс

Максим Бондарєв

Настя Абрамець

Олеся Прокопенко

Михайло Бакузов

Софія Пилипенко

Анна Гаврилюк

Марта Ониськів

Наталя Дєдова

Читайте ще: У Львові для вагітних та жінок з дітьми працює Центр “Незламні матусі”

admin / 30.07.2024

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

Тетяна Сітоленко народилася на Київщині, але своїм рідним домом називає Залізне на Донеччині. Саме в цьому місті прожила 47 років. Повномасштабне вторгнення росії у 2022 році змусило її переїхати до...

читати історію

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

На третій рік повномасштабного вторгнення рф в Любомирівку Миколаївської області повертаються люди. Наразі там мешкає понад 200 людей, з них — 20 діти. Ситуація залишається небезпечною, але село, розташоване за...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

У Реєстрі збитків для України вже понад 10 тисяч заяв, найбільше — з Маріуполя

Як отримати житло в кредит: детальний огляд оновленої програми єОселя

Приватний будинок

“Ти роками будуєш житло, а потім їдеш звідти з однією сумкою. Тому що з двома можеш не зайти в евакуаційний потяг”. Історія Ріти Сіобко

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Перегузні, дельфіни та хохулі: які рідкісні види тварин втратила Україна та як відновити їхню популяцію