Історії, які ви нам розповіли

головна / Історії, які ви нам розповіли / Рубіжне

Історії, які ви нам розповіли
Багатоквартирний будинок

Обстріли знищили квартиру та корекційний центр для дітей з інвалідністю. Історія Олени Шалашної

зруйновано: березень 2022 / Луганська область , Сєвєродонецький район , Рубіжне

У дві валізи вмістилося життя родини Олени Шалашної з Рубіжного, коли вона разом з чоловіком та дітьми тікала з-під російських обстрілів.

«Наша родина жила у великій трикімнатній квартирі, ми з чоловіком та двоє наших донечок. Зробили сучасний гарний ремонт, вбудовані меблі та купили всю необхідну техніку. А поруч жили найкращі сусіди», – розповіла платформі «Свій дім» Олена Шалашна.

Виїхали з Рубіжного і втратили все

5 березня 2022 року сім’я залишила рідні стіни.

Незабаром жінка побачила у соцмережах фото свого будинку, який горить. Ворог обстрілами також знищив корекційний центр для дітей з інвалідністю «Сходинки». Його Олена Шалашна створювала спеціально для своєї доньки Варвари, якій лікарі діагностували розлад аутичного спектра.

«Наша маленька дівчинка є дитиною з інвалідністю та має діагноз аутизм та потребує постійної корекційної підтримки. Заради дитини я отримала другу вищу освіту, змінила профіль роботи з юридичного на педагогічний. Працюю, як корекційний педагог, спеціаліст з АВА терапії. Ми в наш центр вклали всю душу!», – каже Олена.

Будівлю для дитячого центру придбали восени 2021 року

За три місяці до повномасштабного вторгнення Росії корекційний центр переїхав у нове приміщення. Це був простір створений з любов’ю до дітей та бажанням допомогти їм адаптуватися в цьому світі.

«Будівлю дитячого центру ми придбали восени 2021 року, до того я з колегою працювали в орендованому приміщенні. До нас приходили діти з Рубіжного, а також приїздили з Сєвєродонецька, Новодружеська, Троїцького. Наш центр повинен був працювати та приносити користь, багато користі!», – зі сльозами на очах згадує жінка.

Прихисток родина з Рубіжного знайшла на Київщині, в селі Петропавлівська Борщагівка.

«Перші місяці після евакуації я була в депресії, не хотілося вставати зранку. Але заради дітей, заради Варвари я взяла себе в руки. З червня 2022 року почала працювати з дітьми з аутизмом на новому місці, орендую невеликий кабінет. Партнери, колеги та друзі допомогли з іграшками та посібниками. Працюю сама, бо всі мої колеги розлетілися по всьому світові. Дуже за всіма сумую…».

Читайте ще: Все життя згоріло. Татова гітара, грамоти дітей. Історія Анни з Рубіжного

Марина Лапицька / 24.08.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

У 2024 році ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Це нова допомога від держави, яка розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї, враховуючи рівень доходу та вартість оренди в конкретному регіоні....

читати історію

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Дитячі спогади мають бути приємними та теплими — не про біль, не про війну, не про поранену маму. На жаль, життя українських дітей змінилося після вторгнення рф. Їхнім сім’ям довелося...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Приватний будинок

Дім розбитий, а десь у дворі залишився лист паперу з написом “ми повернемося”. Історія подружжя Руденків

Приватний будинок

Новий дім для шістьох дітей, 12 собак та котів. Історія родини Павлових, які евакуювалися, щоб не потрапити в окупацію

Приватний будинок

“Наше село було в окупації майже 8 місяців. Після звільнення ми прожили спокійно лише три дні”. Історія Михайла Гречаного

Об'єкт культури

Олексій Скоркін залишив банківську сферу й відкрив музей борщу та сала. Окупанти знищили унікальну хатинку на Сумщині

Багатоквартирний будинок

“Квартира згоріла 2 роки тому через російські обстріли. Живемо без комунікацій та не знаємо, що буде з нашим будинком”. Історія Світлани Орєхової

Що треба фіксувати першочергово — зруйновану інфраструктуру чи житло? Читайте в кейс-стаді “Святогірськ 2:0”