Історії, які ви нам розповіли

головна / Історії, які ви нам розповіли / Сєвєродонецьк

Історії, які ви нам розповіли
Багатоквартирний будинок

На сина летіли уламки і скло. Історія Тетяни Борисенко

зруйновано: червень 2022 / Луганська область , Сєвєродонецький район , Сєвєродонецьк / Енергетиків , 1

“У 2025 році я би внесла останній платіж за квартиру, яку придбала у кредит”, – розповіла журналісту “Свій дім” Тетяна Борисенко з Сєвєродонецька.

Після повномасштабного нападу росії будинок по вулиці Енергетиків перетворився на руїни. Тетяна, її двоє дітей, чоловік, мама й лежача бабуся стали безхатьками.

“Коли все почалося, майже одразу стали спускатися до підвалу. У мого теперішнього чоловіка 15 років військового стажу. Він казав: “Так, прильоти по місту. Все, давайте вниз. Хто його знає, як будуть стріляти далі. Ми тиждень побігали, а потім залишилися у підвалі і вже не підіймалися наверх”, – розповіла вона.

Мама Тетяни має інвалідність, бабуся лежача. Тож бігати туди-сюди було важко. У підвалі поставили два крісла й прожили там понад місяць.

“Ми б може ще сиділи, але чоловік і син зібралися до Червоного хреста допомогти розвантажувати фури з гуманітаркою. Вони дійшли до перехрестя вул. Партизанська-Енергетиків, і почалися прильоти. Якби хвилин на п’ять раніше вийшли, якраз би їх накрило. Вони тоді бігли назад і ховалися за дев’ятиповерхівкою”, – пригадує жінка.

Цей епізод став останньою краплею, родина поїхала з міста 4 квітня 2022 року у чому були, прямо з підвалу. У руках – дві сумки з памперсами для мами і бабусі, куди Тетяна встигла закинути лише чоловічі шкарпетки.

Нас вивозила поліція, забирали прямо з підвалу. Довезли до автобусів, які були біля університетського гуртожитку. Виїхали на Слов’янськ, де повинні були ночувати у церкві. Але там спіймали хлопця, який зливав комусь координати про масове скупчення людей. Тому нас нагодували й одразу відправили у Дніпро”, – пригадує жінка. 

Зараз родина Тетяни мешкає біля Кам’янця-Подільського: 

“Син пішов навчатися. І з його групи хлопця у листопаді забрали служити, а 2 березня 2023 року привезли з-під Бахмута. Вони їздили на 40 днів на кладовище й у сина почалися такі істерики, що довелося вести дитину до психолога. Я розумію, що ми самі не справимося. Усі ці обстріли, що ми пережили, боком виходять”.

Жінка робить усе можливо, щоб діти забули ті жахіття, які довелося пережити. Доглядає за мамою і бабусею та чекає чоловіка з війни.

Допомогти родині можна за номером картки (є потреба у памперсах для дорослих): 

5168745113167115 (ПриватБанк) –  Борисенко Тетяна Вікторівна

Юлія Ступка / 29.06.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

Тетяна Сітоленко народилася на Київщині, але своїм рідним домом називає Залізне на Донеччині. Саме в цьому місті прожила 47 років. Повномасштабне вторгнення росії у 2022 році змусило її переїхати до...

читати історію

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

На третій рік повномасштабного вторгнення рф в Любомирівку Миколаївської області повертаються люди. Наразі там мешкає понад 200 людей, з них — 20 діти. Ситуація залишається небезпечною, але село, розташоване за...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

У Реєстрі збитків для України вже понад 10 тисяч заяв, найбільше — з Маріуполя

Як отримати житло в кредит: детальний огляд оновленої програми єОселя

Приватний будинок

“Ти роками будуєш житло, а потім їдеш звідти з однією сумкою. Тому що з двома можеш не зайти в евакуаційний потяг”. Історія Ріти Сіобко

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Перегузні, дельфіни та хохулі: які рідкісні види тварин втратила Україна та як відновити їхню популяцію