Історії, які ви нам розповіли

головна / Історії, які ви нам розповіли / Сєвєродонецьк

Історії, які ви нам розповіли
Багатоквартирний будинок

“Коли дізналися про руйнування дому, то земля з-під ніг пішла. Ніби когось рідного загубили”. Історія Ігоря Паніна

зруйновано: травень 2022 / Луганська область , Сєвєродонецький район , Сєвєродонецьк / просп. Хіміків , 4

За вісім років до повномасштабного вторгнення родина колишнього гірника Ігоря Паніна вперше була змушена покинути все нажите. Тоді вони тікали з Брянки на Луганщині, яку окупували росіяни.

«Ми двічі переселенці. У 2014 році залишили рідну домівку і переїхали до Сєвєродонецька. У мене жінка, дві доньки та онука. І всі разом останні три роки ми жили у місті, яке стало для нас другим домом», – розповів проєкту «Свій дім» Ігор Панін.

Ризикнули та взяли кредит на власне житло

На новому місці чоловік разом зі своєю великою сім’єю фактично почали життя з нуля. Шукали роботу, квартиру. Кілька років Паніни микалися по орендованих кутах, потім ризикнули та взяли кредит на власне житло.

«Ми купили свою трикімнатну квартиру в іпотеку на 13 років у 2018-му. Два роки робили капітальний ремонт. Біля під’їзду садили дерева, квіти. Душу вклали».

Але насолодитися життям на своїх квадратних метрах родина не встигла. У перші ж дні великої війни росіяни почали обстрілювати Сєвєродонецьк. Тож, як і вісім років тому, Паніни залишили свій дім, щоб урятуватися.

Фото обпалених руїн побачили в соцмережах

У березні вони з кількома валізами виїхали на Хмельниччину. У Сєвєродонецьку старша донька втратила налагоджений мікробізнес, онука – свою школу та друзів.

Наступним ударом для сім’ї стала звістка про те, що їхній дім ущент зруйнований. Фото обпалених руїн Ігор Панін побачив наприкінці травня 2022 року в соцмережах.

«Коли ми дізналися про руйнування, то земля з-під ніг пішла. Ніби когось рідного загубили. А коли ще побачили фото, як «ждуни» поздирали навіть лінолеум з того, що залишилось, то взагалі… Що можна сказати про таких «сусідів»?», – каже пан Ігор.

Нині родина живе в Кам’янець-Подільському, у гуртожитку, але після перемоги мають намір повернутися до Сєвєродонецька. Адже за останні роки для Паніних це місто стало справжнім домом.

Марина Лапицька / 18.08.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

У 2024 році ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Це нова допомога від держави, яка розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї, враховуючи рівень доходу та вартість оренди в конкретному регіоні....

читати історію

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Дитячі спогади мають бути приємними та теплими — не про біль, не про війну, не про поранену маму. На жаль, життя українських дітей змінилося після вторгнення рф. Їхнім сім’ям довелося...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Приватний будинок

Дім розбитий, а десь у дворі залишився лист паперу з написом “ми повернемося”. Історія подружжя Руденків

Приватний будинок

Новий дім для шістьох дітей, 12 собак та котів. Історія родини Павлових, які евакуювалися, щоб не потрапити в окупацію

Приватний будинок

“Наше село було в окупації майже 8 місяців. Після звільнення ми прожили спокійно лише три дні”. Історія Михайла Гречаного

Об'єкт культури

Олексій Скоркін залишив банківську сферу й відкрив музей борщу та сала. Окупанти знищили унікальну хатинку на Сумщині

Багатоквартирний будинок

“Квартира згоріла 2 роки тому через російські обстріли. Живемо без комунікацій та не знаємо, що буде з нашим будинком”. Історія Світлани Орєхової

Що треба фіксувати першочергово — зруйновану інфраструктуру чи житло? Читайте в кейс-стаді “Святогірськ 2:0”