Історії, які ви нам розповіли

головна / Історії, які ви нам розповіли / Сєвєродонецьк

Історії, які ви нам розповіли
Багатоквартирний будинок

“Коли дізналися про руйнування дому, то земля з-під ніг пішла. Ніби когось рідного загубили”. Історія Ігоря Паніна

зруйновано: травень 2022 / Луганська область , Сєвєродонецький район , Сєвєродонецьк / просп. Хіміків , 4

За вісім років до повномасштабного вторгнення родина колишнього гірника Ігоря Паніна вперше була змушена покинути все нажите. Тоді вони тікали з Брянки на Луганщині, яку окупували росіяни.

«Ми двічі переселенці. У 2014 році залишили рідну домівку і переїхали до Сєвєродонецька. У мене жінка, дві доньки та онука. І всі разом останні три роки ми жили у місті, яке стало для нас другим домом», – розповів проєкту «Свій дім» Ігор Панін.

Ризикнули та взяли кредит на власне житло

На новому місці чоловік разом зі своєю великою сім’єю фактично почали життя з нуля. Шукали роботу, квартиру. Кілька років Паніни микалися по орендованих кутах, потім ризикнули та взяли кредит на власне житло.

«Ми купили свою трикімнатну квартиру в іпотеку на 13 років у 2018-му. Два роки робили капітальний ремонт. Біля під’їзду садили дерева, квіти. Душу вклали».

Але насолодитися життям на своїх квадратних метрах родина не встигла. У перші ж дні великої війни росіяни почали обстрілювати Сєвєродонецьк. Тож, як і вісім років тому, Паніни залишили свій дім, щоб урятуватися.

Фото обпалених руїн побачили в соцмережах

У березні вони з кількома валізами виїхали на Хмельниччину. У Сєвєродонецьку старша донька втратила налагоджений мікробізнес, онука – свою школу та друзів.

Наступним ударом для сім’ї стала звістка про те, що їхній дім ущент зруйнований. Фото обпалених руїн Ігор Панін побачив наприкінці травня 2022 року в соцмережах.

«Коли ми дізналися про руйнування, то земля з-під ніг пішла. Ніби когось рідного загубили. А коли ще побачили фото, як «ждуни» поздирали навіть лінолеум з того, що залишилось, то взагалі… Що можна сказати про таких «сусідів»?», – каже пан Ігор.

Нині родина живе в Кам’янець-Подільському, у гуртожитку, але після перемоги мають намір повернутися до Сєвєродонецька. Адже за останні роки для Паніних це місто стало справжнім домом.

Марина Лапицька / 18.08.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Заклад освіти

В Івано-Франківську завершили перший етап відновлення університету нафти й газу, який постраждав після російського обстрілу

В Івано-Франківську завершили перший етап відновлення національного технічного університету нафти і газу. Заклад постраждав внаслідок російського обстрілу міста 22 червня 2024 року. Роботи після прильоту російської ракети тривали понад три...

читати історію

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

Тетяна Сітоленко народилася на Київщині, але своїм рідним домом називає Залізне на Донеччині. Саме в цьому місті прожила 47 років. Повномасштабне вторгнення росії у 2022 році змусило її переїхати до...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Заклад освіти

В Івано-Франківську завершили перший етап відновлення університету нафти й газу, який постраждав після російського обстрілу

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

У Реєстрі збитків для України вже понад 10 тисяч заяв, найбільше — з Маріуполя

Як отримати житло в кредит: детальний огляд оновленої програми єОселя

Приватний будинок

“Ти роками будуєш житло, а потім їдеш звідти з однією сумкою. Тому що з двома можеш не зайти в евакуаційний потяг”. Історія Ріти Сіобко

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова