Історії, які ви нам розповіли

головна / Історії, які ви нам розповіли

Історії, які ви нам розповіли
Житло

Ці діти їдуть до літнього кемпу завдяки донатам! Платформа “Свій дім” закрила перший збір для тих, хто втратив домівку

Платформа “Свій дім” завершила перший благодійний збір – на літній кемп для дітей-переселенців, які втратили домівки після повномасштабного вторгнення росії.

“Нашу ініціативу підтримали 150 благодійників. Разом ми зібрали 68 000 грн на шість путівок та трансфери для дітей-переселенців. Ще дві путівки придбає благодійний фонд “Голоси дітей”, який приєднався до нашої акції. Тож, замість сімох дітей, як ми планували на старті, на відпочинок поїдуть вісім”, – розповідає редакторка платформи “Свій дім” Юлія Ступка.

Серед них Вікторія Колеснік. У свої 14 років вона двічі переселенка. Жила у Луганську, потім у Сєвєродонецьку. Мама Вікторії, Ганна Колеснік, вдячна всім за донати:

“Донька вже “майже доросла” і, можливо, це її остання поїздка до табору. Вона хоче знайти там нових знайомих і добре провести час перед навчанням”.

Вікторія Колеснік, Юлія Ігнатенко, Єгор та Олеся Цокур їдуть на 12-денну зміну до екокемпу Forest Land на Львівщині у курортній зоні Карпат. Вони будуть жити у будиночках-колибах, купатися у чистій гірській річці, зможуть проявити себе у командних іграх і творчих конкурсах. А ось користуватися гаджетами дозволено лише під час пообідньої тиші й дискотеки – це точно сподобається батькам. 

Іван та Анастасія Цісарук відпочинуть в екотаборі “Паланка” Дніпропетровської області, який має вигляд українського поселення козацьких часів. Поруч знаходиться ферма, з якої щодня привозять натуральні продукти для приготування смачних страв. Тут понад 20 видів активностей, мальовнича природа й пісні під гітару біля багаття.

Ще один табір — Clever Camp Severynivka у передмісті Києва. Там відпочине 12-річний Іван Грищенко з Ірпеня, будинок якого знищили росіяни. Хлопець зможе вибрати заняття, яке йому до душі: катання на конях, теніс, стрільба з лука, плавання, хореографія, кулінарні майстер-класи та ін. Тренери та англомовні куратори допоможуть підтягнути розмовну англійську мову. 

Восьму путівку ми придбали для 13-річної Валерії Єськової з Сєвєродонецька. Дім, в якому вона жила з мамою, знищений обстрілами рф.

Дівчина також відпочине у таборі Forest Land на Львівщині. На неї чекають нові друзі, захоплюючі квести, туристичні змагання й незабутні дискотеки.  

Діти щасливі і вже пакують речі. Обіцяють надіслати фото та відео з відпочинку, які ми покажемо і вам. 

Історії хлопців та дівчат, для яких ми збирали кошти, читайте тут https://bit.ly/dity_sviydim.

“Вдячні медійним партнерам акції, які підтримали збір: NV, 24 канал, Свої, Свідомі, Pragmatika, медіа мережі The City, Новости Донбасса, Северодонецк Times. А також всім, хто поширював наш допис і донатив”, – додає редакторка “Свій дім” Юлія Ступка.

Платформа “Свій дім” збирає історії людей, які втратили свої місця сили після нападу рф https://bit.ly/sviydim. Майже у кожній з цих родин є діти, які втратили свої кімнати, улюблені іграшки й речі, які не купиш за гроші.

Наша команда вирішила підтримати їх та відправити на відпочинок у дитячі табори. Першого серпня ми оголосили збір коштів і за тиждень зібрали суму для закупівлі путівок та трансферів.

admin / 11.08.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

У 2024 році ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Це нова допомога від держави, яка розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї, враховуючи рівень доходу та вартість оренди в конкретному регіоні....

читати історію

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Дитячі спогади мають бути приємними та теплими — не про біль, не про війну, не про поранену маму. На жаль, життя українських дітей змінилося після вторгнення рф. Їхнім сім’ям довелося...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Приватний будинок

Дім розбитий, а десь у дворі залишився лист паперу з написом “ми повернемося”. Історія подружжя Руденків

Приватний будинок

Новий дім для шістьох дітей, 12 собак та котів. Історія родини Павлових, які евакуювалися, щоб не потрапити в окупацію

Приватний будинок

“Наше село було в окупації майже 8 місяців. Після звільнення ми прожили спокійно лише три дні”. Історія Михайла Гречаного

Об'єкт культури

Олексій Скоркін залишив банківську сферу й відкрив музей борщу та сала. Окупанти знищили унікальну хатинку на Сумщині

Багатоквартирний будинок

“Квартира згоріла 2 роки тому через російські обстріли. Живемо без комунікацій та не знаємо, що буде з нашим будинком”. Історія Світлани Орєхової

Що треба фіксувати першочергово — зруйновану інфраструктуру чи житло? Читайте в кейс-стаді “Святогірськ 2:0”