Відбудова

головна / Відбудова

Відбудова
Багатоквартирний будинок

На Київщині вже відновили понад 17,8 тисяч пошкоджених обʼєктів. Що відбудовують зараз?

Київська область

Внаслідок повномасштабного вторгнення росії на Київщині було зруйновано та пошкоджено понад 29 тисяч обʼєктів, з яких понад 17,8 тис вже відбудували. Відновлення почалося відразу після звільнення території від російських окупантів. Платформа “Свій дім” розповідає про 5 об’єктів, які зараз ремонтують в області.

Катюжанський опорний ліцей

У Катюжанському ліцеї Вишгородського району до повномасштабного вторгнення навчалося майже 550 учнів. 

Навесні 2022 року будівля була пошкоджена після артилерійського обстрілу. Приміщення ліцею потребувало відновлення фасаду з подальшим утепленням.

Капітальний ремонт розпочали в лютому 2024 року коштом UNITED24. Відбудова фасаду вже виконана на 85%.

Багатоповерхівка в Ірпені

В Ірпені ремонтують багатоповерхівку на 149 квартир по вулиці Котляревського, 52. У будівлі були вибиті вікна, дверні та балконні конструкції, пошкоджено фасад та дах.

Будівельники вже демонтували пошкодження та розпочали відновлювати приміщення. Вже замінили інженерні мережі, водовідведення, блискавкозахист та завершили вимощення навколо будівлі. Виконані роботи з утеплення та ремонту покрівлі й цоколю. 

Макарівський ліцей №1

Макарівський ліцей №1 під час активних бойових дій зазнав значних руйнувань. Були пошкоджені опорні конструкції, покрівля, фасад та інженерні мережі. 

За результатами технічної експертизи будівлю визнали аварійною. Учні навчалися в інших навчальних закладах в офлайн режимі.

Роботи з відновлення розпочалися в травні в рамках “Програми з відновлення України”, що фінансується Європейським інвестиційним банком.

В Макарівському ліцеї №1 мають відремонтувати класні приміщення, спортивну залу, їдальню та коридори, замінять інженерні мережі та встановлять системи пожежної сигналізації та оповіщення.

5-поверхівка в Макарові

В Макарові у п’ятиповерхівці по вулиці Садова, 1 був знищений один під’їзд, понівечено дах, балкони, вибиті вікна та двері, зруйновані інженерні мережі.

Житловий будинок розпочали відновлювати наприкінці 2023 року. Роботи стартували з демонтажу зруйнованих конструкцій, встановлення вибитих вікон, дверей та відбудови знищеної частини будівлі.

Підрядник вже виконав низку робіт з підсилення фундаменту та утеплення фасадної частини. У будинку відновили пошкоджені інженерні мережі.

Багатоповерхівка в Бучі

У Бучі будинок на вулиці Нове Шосе, 5 зазнав значних ушкоджень. Були частково зруйновані плити перекриття, вибиті вікна та двері, понівечені інженерні мережі. Пошкоджень зазнали фасад та покрівля.

Капітальний ремонт розпочався восени 2023 року. Підрядник вже завершив роботи зі встановлення вхідних груп та відновлення фасадної частини.

Читати по темі: На Київщині відновили зруйновану окупантами бібліотеку

Катерина Черніговець / 30.07.2024

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

Тетяна Сітоленко народилася на Київщині, але своїм рідним домом називає Залізне на Донеччині. Саме в цьому місті прожила 47 років. Повномасштабне вторгнення росії у 2022 році змусило її переїхати до...

читати історію

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

На третій рік повномасштабного вторгнення рф в Любомирівку Миколаївської області повертаються люди. Наразі там мешкає понад 200 людей, з них — 20 діти. Ситуація залишається небезпечною, але село, розташоване за...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

У Реєстрі збитків для України вже понад 10 тисяч заяв, найбільше — з Маріуполя

Як отримати житло в кредит: детальний огляд оновленої програми єОселя

Приватний будинок

“Ти роками будуєш житло, а потім їдеш звідти з однією сумкою. Тому що з двома можеш не зайти в евакуаційний потяг”. Історія Ріти Сіобко

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Перегузні, дельфіни та хохулі: які рідкісні види тварин втратила Україна та як відновити їхню популяцію