Відбудова

головна / Відбудова

Відбудова

Платформа “Свій дім” стала партнером мережі “Вікно Відновлення”. Говоримо разом про відбудову

Платформа Свій дім долучилася до мережі “Вікно Відновлення” за результатами open call, у якому взяли участь більш ніж 130 учасників. 

Об’єднанняВікно Відновлення (UA Recovery Window MediaNetwork) розпочало роботу в січні 2024 року як ініціатива семи незалежних організацій-співзасновників. Регіональні та всеукраїнські медіа, аналітичні центри об’єдналися для моніторингу і прозорого висвітлення всіх аспектів відбудови України.

Відтепер — це мережа з понад 70-ти незалежних медіа, громадських організацій та аналітичних центрів.

“Єдине вікно”, де ви можете знайти інформацію про всі процеси відновлення

Тепер посилювати дискурс про відбудову України та розповідати про відновлення регіонів, постраждалих внаслідок збройної агресії рф, команда Свій дім буде не тільки на власній платформі та соцмережах, а й на окремому сайті-агрегаторі.

“Ми увійшли в число 56 медіа, які будуть висвітлювати теми відбудови України на єдиній платформі. Одним із критерієм відбору була незалежність. Для нас це важливий пункт з першого дня заснування проєкту, бо це, в першу чергу, про довіру. Свої історії нам вже розповіли понад 600 українських родин, які втратили житло або бізнес після нападу рф. Серед них є матеріали про відбудову. І ми хочемо, щоб вони стали пріоритетними”, — каже редакторка платформи “Свій дім” Юлія Ступка.

Про що будуть перші матеріали?

“Свій дім” – це платформа для тих, хто закладає фундамент нового життя в Україні. Для нашої команди це важлива колаборація, бо мільйони українців втратили домівки через війну.

Ми вже готуємо кейс про мешканців села на Миколаївщині, які виборюють компенсації за затоплені після підриву Каховської ГЕС домівки. Розкажемо, до кого звертаються і які офіційні відповіді отримують. Цей розбір стане корисним і для інших постраждалих. 

Також в роботі матеріал про відбудову архітектурної пам’ятки у Запоріжжі. Щоб провести реконструкцію будинку, довелося запустити виробництво особливої плитки.

“Вікно Відновлення” ставить собі за мету: 

  • мережувати журналістів, експертів, лідерів громад. Створювати синергію для якісних змін 
  • контролювати процеси. Викривати корупцію, аналізувати витрати, проводити розслідування
  • пояснювати складне просто. Проводити дослідження та перетворювати експертні знання на зрозумілий план дій
  • розповідати локальні історії, підсвічувати проблеми як окремих людей, так і цілих регіонів
  • посилювати дискурс відновлення. Підкреслювати важливість потужних змін. Надавати можливості для людей та організацій, які їх створюють.

Завдання «Вікна Відновлення» — якісно й прозоро розповідати про відновлення усіх постраждалих регіонів на єдиній платформі, спільно адвокатувати необхідні зміни.

Як учасники мережі платформа “Свій дім” підготує низку актуальних матеріалів на тему відбудови, а команда матиме доступ до навчальних можливостей об’єднання та кроссекторальних експертів й аналітики. 

Підписуйтеся на “Вікно Відновлення” у Facebook, Instagram та Telegram.

Слідкуйте за матеріалами “Свій дім” на сайті, у Facebook та Instagram.

admin / 13.03.2024

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

У 2024 році ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Це нова допомога від держави, яка розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї, враховуючи рівень доходу та вартість оренди в конкретному регіоні....

читати історію

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Дитячі спогади мають бути приємними та теплими — не про біль, не про війну, не про поранену маму. На жаль, життя українських дітей змінилося після вторгнення рф. Їхнім сім’ям довелося...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Приватний будинок

Дім розбитий, а десь у дворі залишився лист паперу з написом “ми повернемося”. Історія подружжя Руденків

Приватний будинок

Новий дім для шістьох дітей, 12 собак та котів. Історія родини Павлових, які евакуювалися, щоб не потрапити в окупацію

Приватний будинок

“Наше село було в окупації майже 8 місяців. Після звільнення ми прожили спокійно лише три дні”. Історія Михайла Гречаного

Об'єкт культури

Олексій Скоркін залишив банківську сферу й відкрив музей борщу та сала. Окупанти знищили унікальну хатинку на Сумщині

Багатоквартирний будинок

“Квартира згоріла 2 роки тому через російські обстріли. Живемо без комунікацій та не знаємо, що буде з нашим будинком”. Історія Світлани Орєхової

Що треба фіксувати першочергово — зруйновану інфраструктуру чи житло? Читайте в кейс-стаді “Святогірськ 2:0”