Відбудова

головна / Відбудова / Чернігів

Відбудова
Приватний будинок

“Плануємо завершити відновлення до кінця осені”. Як Фенікс-Україна відбудовує будинок багатодітної родини Ірини Туревської в Чернігові

зруйновано: березень 2022 / Чернігівська область область , Чернігівський район район , Чернігів / Лісковицька , 45

“Я щаслива, що нам допомагає благодійний фонд, бо відбудувати будинок самостійно ми б не змогли. Зараз ми живемо в місті, я приїжджаю до хлопців і готую їм обід, а вони відбудовують будинок, куди ми мріємо повернутися якнайшвидше”, — розповіла журналістам “Свій дім” Ірина Туревська.

Як росіяни зруйнували житло родини Туревських

Будинок Ірини Туревської, що живе в Чернігові, був зруйнований на початку повномасштабного вторгнення російським снарядом. Коли це сталося, Ірина з дітьми й мамою були не в місті. Вона дізналася про руйнування будинку від сусіда, але не могла повірити в це, поки не побачила на власні очі руїни. 

Ірина розуміла, що своїми силами відбудувати будинок не зможе. Родина хотіла отримати допомогу волонтерів з відбудовою — долучитися до волонтерського руху міста “Бо Можемо”, але в той час захворіла дитина Ірини й були проблеми зі здоров’ям у чоловіка, того вона була не в змозі це зробити. 

Допомога волонтерів з відбудовою зруйнованого житла

Допомога волонтерів з відбудовою сталася після сюжету на місцевому телеканалі, де Ірина попросила долучитися до відновлення її житла. На цей сюжет відгукнулися два благодійні фонди — “Фенікс-Україна” та “Аніка”. 

“Після сюжету відгукнулися небайдужі люди, які допомогли морально та душевно. Також благодійні фонди пообіцяли допомогти з відбудовою будинку”, — поділилася Ірина

Будинок родини Ірини Туревської – один з восьми у Чернігові, якому допомагають волонтери благодійного фонду “Фенікс-Україна”. БФ “Аніка” допоміг з заміною вікон.

Відбудовують будинок і сьогодні. БФ “Фенікс-Україна” починали роботи з розбору завалів будинку, бо він стояв без даху, а зовнішню стіну було підперто, щоб не впала на дорогу. 

Як прогнозує Валерій Зубков, вони завершать відбудову вже до кінця осені. Це стосується й оселі Ірини Туревської. Валерій відзначає, відбудова її будинку — основна для нього. 

Хто може отримати допомогу волонтерів з відбудовою 

Кожен день БФ “Фенікс-Україна” отримує багато звернень щодо отримання допомоги. Вони отримують запити зі всієї України, хоча як відзначає Валерій, більшою мірою до них звертаються мешканці Чернігівщини, хоча є запити навіть з Херсону та Миколаєва.

БФ “Фенікс-Україна” в першу чергу допомагає з відбудовою зруйнованого житла тим категоріям громадян, які найбільш її потребують:

  • малозабезпечені люди;
  • багатодітні родини;
  • ті, від кого багато хто відвернувся та інші.

“Я намагаюся обирати ті родини, які дійсно потребують допомоги у відбудові житла, кому більше нема на кого покластися. Я обираю людей самостійно”, — поділився Валерій.

Як звернутися за допомогою волонтерів з відбудовою будинку 

“Фенікс-Україна” отримує звернення від громадян у різний спосіб — багато хто пише в Інтернеті або звертаються, знаходячи їх фонд через знайомих. 

Загалом, люди можуть звернутися за допомогою волонтерів з відбудовою будинку через:

“В постах на Фейсбук сторінці ми завжди вказуємо мій номер телефону. Ми закликаємо людей долучатися до допомоги, але найчастіше до нас звертаються саме ті, хто потребує цієї допомоги. Якщо є можливість, то ми допомагаємо, але звернень дуже багато, а людей, які хочуть допомоги, все менше і менше. І тому це, насправді, дуже тяжко. Ми зараз працюємо помалу, але працюємо”, — розповів Валерій.

Посилання на банку https://send.monobank.ua/jar/5Baua6D8CG

Номер картки банки 5375 4112 0443 3176

Донати на інші проекти фонду

PayPal: phoenix.ua.rebuild@gmail.com (всі валюти)

Карта волонтера (монобанк): 5375 4115 0784 4087 (UAH)

Р/р  (UAH, USD, EUR)

UA193802810000026006000001387

АТ “БАНК ІНВЕСТИЦІЙ ТА ЗАОЩАДЖЕНЬ”

ЄДРПОУ 33695095

Катерина Черніговець / 15.08.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

Тетяна Сітоленко народилася на Київщині, але своїм рідним домом називає Залізне на Донеччині. Саме в цьому місті прожила 47 років. Повномасштабне вторгнення росії у 2022 році змусило її переїхати до...

читати історію

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

На третій рік повномасштабного вторгнення рф в Любомирівку Миколаївської області повертаються люди. Наразі там мешкає понад 200 людей, з них — 20 діти. Ситуація залишається небезпечною, але село, розташоване за...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

У Реєстрі збитків для України вже понад 10 тисяч заяв, найбільше — з Маріуполя

Як отримати житло в кредит: детальний огляд оновленої програми єОселя

Приватний будинок

“Ти роками будуєш житло, а потім їдеш звідти з однією сумкою. Тому що з двома можеш не зайти в евакуаційний потяг”. Історія Ріти Сіобко

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Перегузні, дельфіни та хохулі: які рідкісні види тварин втратила Україна та як відновити їхню популяцію