Відбудова

головна / Відбудова

Відбудова
Заклад торгівлі та послуг

Переселенці з Торецька відновили роботу модельної школи в Дніпрі

Подружжя Лепських з Торецька Донецької області відновило власну справу в Дніпрі. До вторгнення рф вони мали модельну агенцію для дівчат. Через два тижні після повномасштабного вторгнення рф довелося евакуюватися. Знадобився рік, аби знову відкрити власну справу та оговтатися від втрати дому. Модельна школа приносить прибуток, але недостатній для комфортного життя. Тому Олена робить макіяж випускницям та нареченим, а чоловік працює рієлтором.


“Треба було зібратися з думками, щоб почати все заново. Також в мене було відчуття, що я зраджую своїх дівчат з Торецька, які не зможуть прийти на занятті в Дніпрі, але побачать це в інтернеті. Все ж таки я наважилася і 1 квітня 2023 року ми відкрилися. Ніякого помпезного свята не було, просто орендували приміщення й почали працювати. Написали батькам дітей, які були в Дніпрі й попередили, що відновлюємо заняття. Це були 9 родин з рідного міста й всі вони прийшли — це мене дуже зворушило. Зараз в нас майже 60 вихованців, вдома було 80, але це ще не межа й ми не плануємо зупинятися. Тут в нас з’явилися хлопці й більше немає прив’язки до віку — наймолодшій моделі 3 роки, а найстаршій — 43. Ми знову повторили свій тріумф, який мали вдома й стали найкращою модельною школою України. Окрім наших торецьких вихованців та дніпрян в нас також багато переселенців: з Маріуполя, Сєвєродонецька, Бахмута та інших міст.

Наші заняття тривають по годині. За цей час ми займаємося мистецтвом дефіле. Це не просто хода, а подіумний крок, де є свої правила. Також ми робимо фотосесії та фотопозування. Все це заради фешнпоказів під світлом софітів та під оплески глядачів в одязі від відомих українських брендів”, — розповідає Олена Лепська журналісту “Свій дім”.

Росіяни зруйнували Торецьк

Вторгнення рф подружжя Лепських зустріло, коли поверталося додому зі Святогірська. Про початок бойових дій повідомили знайомі.

“24 лютого 2022 року в нас мали бути заняття з дітьми, але ми їх скасували. Через 2 два тижні в місті стало гучніше, тому ми евакуювалися до Дніпра. Будинок наш постраждав від російських обстрілів, там було влучання на подвір’я. Дім стоїть без вікон, а гараж, літня кухня та прибудови зруйновані. Про це нам місяць тому розказали сусіди. А що з будівлею, де була студія, невідомо”, — каже жінка. 

Наразі бої за рідне місто подружжя тривають. Про повернення додому Олена з Олександром вже не думають:

“Росіяни рівняють Торецьк з землею. Перетворюють його на Бахмут й Часів Яр. Нормального й безпечного життя там вже ніколи не буде. Для себе ми вже звиклися з думкою, що залишаємося в Дніпрі. Повертатися просто нікуди. Якщо навіть наш дім дивом вціліє, то навкруги нього буде суцільна випалена земля”.

Модельну агенцію створити після народження доньки

Олена за освітою педагогиня-організаторка та вчителька молодших класів. Разом з чоловіком проводили випускні вечори та дні народження. Після появи доньки вирішили створити модельну агенцію.

“Ми самі проводили наше весілля, нам було це дуже цікаво. Після цього підробляли на різних заходах й це стало роботою. Це був 2010 років, а модельна школа з’явилася через 10 років — у 2020. Ми організовували конкурси краси в Торецьку. Самі шукали дівчат, проводили репетиції та покази. Батьки почали мені писати, що з мене б вийшла ідеальна керівниця модельної школи. Місто в нас маленьке, нічого подібного не було, тому я вирішила, що це гарна ідея. Доньці тоді було 6 років. Першу ніч перед відкриттям я так хвилювалася, що зранку до мене ніхто не прийде, але ми набрали навіть більше дітей, ніж планували”, — розповідає жінка.

За два роки модельна агенція подружжя пройшла великий шлях. Від невеликої кількості дітей до конкурсів та показів у столиці.
“Наша школа стала найчисленнішим за кількістю вихованців подібним закладом Донеччини. Ми давали багато фешнпоказів, перший з яких, до речі, був у Дніпрі. Брали участь у всеукраїнській битві модельних шкіл. Ми тоді були ще зовсім “зелені”, але нам вдалося підкорити столицю — у 2021 стали кращими серед усіх в Україні. Через пів року зайняли перше місце на міжнародному конкурсі. Нагородження мало відбутися в березні 2022 року, але через вторгнення рф ми не змогли туди поїхати”, — говорить Олена.

Читайте ще: “Від нашого будинку залишилися лише холодильник і диван”. Історія Ольги Богарєвої

Олександр Забродін / 26.07.2024

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Війна, що триває в Україні, суттєво впливає на видобуток корисних копалин та вирощування сільськогосподарських культур. Росія контролює 27% території України і захопила не лише міста, а й ключові підприємства та...

читати історію

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Пусті вікна, крізь які чорніють вигорілі квартири. Обвалені панелі будівель, ніби зруйновані карточні будиночки. Вулиці, які проросли бур’янами. Саме так виглядала Північна Салтівка після першого року російських обстрілів. Цей мікрорайон...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Перегузні, дельфіни та хохулі: які рідкісні види тварин втратила Україна та як відновити їхню популяцію

Підприємство

Втрачена міць містоутворюючих підприємств: як під час війни склалася доля “Артвайнері”, “Артемсолі” та “Колірмету”

Заклад охорони здоров'я

“Поки шукала доньку Соломію, то декілька разів з нею попрощалася”. Історія Оксани Фоменюк, яка пережила ракетний удар по лікарні “Охматдит”

Заклад охорони здоров'я

Місце, де зцілюватимуть душі. У Львові будують Центр реабілітації для українців, які пережили полон та тортури

Руїни в VR. Як українські компанії передають масштаби руйнувань

Відбудова по-російськи. Що і як відновила окупаційна влада в захоплених Маріуполі, Сєвєродонецьку та Волновасі?