Відбудова

головна / Відбудова

Відбудова
Житло

Люди Відбудови: повертають надію, що все буде добре

У перший день нового року команда “Свій дім” дякує людям, які відбудовують домівки та заклади, зруйновані російськими обстрілами. Які зводять модульні будинки та запускають соціальні проєкти для відновлення. Які повертають надію, що все буде добре.

БО БФ “Фенікс-Україна” — відбудовують житло у Чернігові та області. 

Керівник фонду, Валерій Зубков (проживає у Полтаві), повернувся з-за кордону, щоб підтримати рідну країну тут, безпосередньо у вирі подій. Але спочатку допоміг декільком багатодітним сім’ям виїхати за кордон, до Угорщини, організував проживання, координував “облаштування” та пошук роботи на новому місці. 

БФ “Гільдендорф” — збудували тимчасовий будинок для жительки села Прибузьке. Починали з командою в 7 осіб, потім залишилися вдвох. Частина — стала на захист країни. Від ідеї з тимчасовими будиночками не відмовились, але темпи знизились через відсутність людей та коштів. Засновник фонду Олег Зіньковський продовжує допомагати з відбудовою.

“Сміливі відновлювати” — волонтерська ініціатива розпочала свою діяльність з розборів завалів на Київщині після її деокупації. Допомагали мешканцям Ірпеня, Бучі, Горенки, Гостомеля. Наразі у них вже понад дві тисячі волонтерів.

Також ініціювали волонтерський будівельний табір в селі Лихачів Чернігівської області, де допомогли відбудовувати місцеву школу.

Музикант Валерій Харчишин — запустив власний YouTube-канал “Харчишин БУДУЄ”, де на власному досвіді демонструє, як побудувати новий дім. Житло його родини під Гостомелем зруйнувала російська ракета. Він розпочав відновлювати житло для своїх дітей та мріє “побудувати сотні таких будинків”. 

БО “Центр волонтерства та захисту” — допомагають відновити будівлю початкової школи в селі Слабунівка Ізюмського району Харківської області.

Також волонтери відремонтували школу в Херсонській області, розраховану на 300 школярів.

Project HOPE —  міжнародна організація охорони здоров’я та гуманітарної допомоги, яка здійснює діяльність у більш ніж 30 країнах світу вже понад 65 років. З квітня 2022 року почали відбудовувати заклади медичної сфери в Україні. В їх числі – Ізюмська амбулаторія. 

БФ “Дах-Чернігів” — після звільнення Чернігова від окупантів Андрій Олексієнко створив близько 20 фотоісторій людей, чиє житло перетворилось на руїни. Ці щемливі кадри біля понівечених війною домівок стали основою благодійного фотопроєкту “Дах”, який допоміг зібрати частину коштів на відновлення. Так і з’явився благодійний фонд, який допомагає з відбудовою.

Американський волонтер Кевін Сміт — колишній військовий, який з грудня 2020 року мешкає в Україні. З перших днів повномасштабного вторгнення його родина працювала в різних напрямках, а нині допомагає відбудовувати оселі українців у селі Мирне на Миколаївщині й шукає організації, які мають ресурси.

Команда Кевіна — це декілька волонтерів, небайдужих до чужої біди. 

Читайте ще: П’ять шкіл Київської області, відновлених після російських обстрілів

Юлія Ступка / 01.01.2024

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

У 2024 році ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Це нова допомога від держави, яка розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї, враховуючи рівень доходу та вартість оренди в конкретному регіоні....

читати історію

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Дитячі спогади мають бути приємними та теплими — не про біль, не про війну, не про поранену маму. На жаль, життя українських дітей змінилося після вторгнення рф. Їхнім сім’ям довелося...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Приватний будинок

Дім розбитий, а десь у дворі залишився лист паперу з написом “ми повернемося”. Історія подружжя Руденків

Приватний будинок

Новий дім для шістьох дітей, 12 собак та котів. Історія родини Павлових, які евакуювалися, щоб не потрапити в окупацію

Приватний будинок

“Наше село було в окупації майже 8 місяців. Після звільнення ми прожили спокійно лише три дні”. Історія Михайла Гречаного

Об'єкт культури

Олексій Скоркін залишив банківську сферу й відкрив музей борщу та сала. Окупанти знищили унікальну хатинку на Сумщині

Багатоквартирний будинок

“Квартира згоріла 2 роки тому через російські обстріли. Живемо без комунікацій та не знаємо, що буде з нашим будинком”. Історія Світлани Орєхової

Що треба фіксувати першочергово — зруйновану інфраструктуру чи житло? Читайте в кейс-стаді “Святогірськ 2:0”