Відбудова

головна / Відбудова / Івано-Франківськ

Відбудова
Заклад освіти

В Івано-Франківську завершили перший етап відновлення університету нафти й газу, який постраждав після російського обстрілу

Івано-Франківська область область , Івано-Франківський район , Івано-Франківськ

В Івано-Франківську завершили перший етап відновлення національного технічного університету нафти і газу. Заклад постраждав внаслідок російського обстрілу міста 22 червня 2024 року. Роботи після прильоту російської ракети тривали понад три місяці. Загалом у 10 будівлях вставили понад тисячу вікон, повністю відремонтували дах корпусу № 1 та відновили знищені ракетним ударом лекційні аудиторії та засклений манеж університетського спорткомплексу. Також до ладу привели стадіон, де вже тривають всеукраїнські змагання з легкої атлетики, поклали нові асфальтові доріжки та клумби університетського кампуса. Перший етап відновлення обійшовся у 70 мільйонів гривень.

Більшу частину коштів виділив НАК “Нафтогаз України”. Зокрема компанія перерахувала 100 млн грн. Долучилися й інші фірми та компанії, навчальні заклади по всій країні та приватні особи — колишні випускники, франківці та жителі інших міст. 

“Ми вдячні всім, хто долучився й долучається до нашого відновлення. І сьогодні ми тішимось, що вистояли, що вчасно розпочали новий навчальний рік і навіть стали кращими”, — говорить ректор Ігор Чудик.

Внаслідок російської атаки найбільше постраждали корпус № 7 та ангар навчальної науково-дослідної лабораторії апаратно-програмних засобів фірми “Siemens”.

Відновлення цих об’єктів триває досі, адже вони вимагають суттєвої перебудови. Наразі виготовлення проєктної документації знаходиться на завершальному етапі. Після затвердження почнуться будівельні роботи. Лише на відновлення лабораторії треба щонайменше 5 мільйонів гривень.

“Університетська спільнота сповнена оптимізму, адже відновлювальні роботи ведуться вже за новими технологіями, є можливість покращити аудиторний фонд”, — говорить ректор.

Читайте ще: 1300 будівель за 2023 рік. Як відновлюють одну з найбільш постраждалих громад Миколаївщини?

Олександр Забродін / 22.10.2024

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

Тетяна Сітоленко народилася на Київщині, але своїм рідним домом називає Залізне на Донеччині. Саме в цьому місті прожила 47 років. Повномасштабне вторгнення росії у 2022 році змусило її переїхати до...

читати історію

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

На третій рік повномасштабного вторгнення рф в Любомирівку Миколаївської області повертаються люди. Наразі там мешкає понад 200 людей, з них — 20 діти. Ситуація залишається небезпечною, але село, розташоване за...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

У Реєстрі збитків для України вже понад 10 тисяч заяв, найбільше — з Маріуполя

Як отримати житло в кредит: детальний огляд оновленої програми єОселя

Приватний будинок

“Ти роками будуєш житло, а потім їдеш звідти з однією сумкою. Тому що з двома можеш не зайти в евакуаційний потяг”. Історія Ріти Сіобко

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Перегузні, дельфіни та хохулі: які рідкісні види тварин втратила Україна та як відновити їхню популяцію