Відбудова

головна / Відбудова

Відбудова
Житло

“Я побудую сотні будинків”: Валерій Харчишин запустив YouTube-канал заради благодійної мети

“Я один з тих, хто під час повномасштабної війни втратив будинок”, — це слова лідера гурту “Друга ріка” Валерія Харчишина.  

Півтора року тому дім його родини під Гостомелем зруйнувала російська ракета. Поруч він збудував будиночок для батьків, які не встигли переїхати через епідемію коронавірусу. Після обстрілів армії рф все згоріло.

Нині Валерій розпочав відновлювати житло для своїх дітей та мріє “побудувати сотні таких будинків”. 

Музикант запустив власний YouTube-канал “Харчишин БУДУЄ”, де розкаже, як потрібно діяти, якщо житло зруйновано внаслідок бойових дій, та на власному досвіді продемонструє, як звести нову оселю.

Будує четвертий дім у своєму житті

Я не скажу, що знаю все, але я вивчив питання з відновлення майна на 99% і набув неабиякого досвіду з дерев’яно-каркасного будівництва. Будуючи 4-й будинок в житті, я готовий ділитися усіма своїми знаннями та вміннями”, — розповідає Валерій.

Усі поради від “до кого звертатись та які фонди можуть допомогти” побудовані на власному досвіді. 

Мета YouTube-каналу — не лише показати, що відбудувати зруйноване житло реально, а й зібрати кошти на благодійність.

Відбудова цивільного житла на часі

Хтось може сказати, що збирати на відбудову зараз – не на часі, адже є пріоритетніші напрямки, зокрема допомога армії – нам потрібна зброя, медицина, прилади тощо. Але тисячі сімей не можуть повернутися з-за кордону, тому що їм немає куди, їхнє житло зруйноване, як, власне, і мій будинок. Відбудова на часі, адже війна, на жаль, буде тривати роками, а сім’ї, які хочу повернутися в Україну, або ті хто зараз живе в гуртожитках чи у родичів заслуговують на власне житло”, — говорить Валерій Харчишин. 

Завдяки YouTube-каналу Харчишин також буде збирати гроші на відбудову цивільного житла. Соліст гурту “Друга Ріка” об’єднався з фондом “Natalia Kovalenko Foundation” в особливому соціальному проєкті. 

Збір коштів для родини військовослужбовця

Наразі хочуть допомогти Юлії Гавриленко, багатодітній мамі та дружині військовослужбовця. Будинок родини у Мощуні Київської області зруйнований навесні 2022 року. Попереду зима, а жінка з трьома дітьми та стареньким батьком мешкає у вагончику. Для відбудови необхідно зібрати 2,5 мільйони гривень.

Задонатити на будинок можна тут.

Раніше “Свій дім” розповідав про новий дім для родини Світлани Дорошенко з Мощуна. Частину коштів зібрали завдяки благодійним виступам фронтмена гурту “Друга ріка”. 

“Свій дім” відзначає людей, які допомагають відновлювати житло й заклади, зруйновані війною. Знаєте таких – напишіть нам sviydimua@gmail.com.

Юлія Ступка / 06.11.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

У 2024 році ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Це нова допомога від держави, яка розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї, враховуючи рівень доходу та вартість оренди в конкретному регіоні....

читати історію

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Дитячі спогади мають бути приємними та теплими — не про біль, не про війну, не про поранену маму. На жаль, життя українських дітей змінилося після вторгнення рф. Їхнім сім’ям довелося...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Приватний будинок

Дім розбитий, а десь у дворі залишився лист паперу з написом “ми повернемося”. Історія подружжя Руденків

Приватний будинок

Новий дім для шістьох дітей, 12 собак та котів. Історія родини Павлових, які евакуювалися, щоб не потрапити в окупацію

Приватний будинок

“Наше село було в окупації майже 8 місяців. Після звільнення ми прожили спокійно лише три дні”. Історія Михайла Гречаного

Об'єкт культури

Олексій Скоркін залишив банківську сферу й відкрив музей борщу та сала. Окупанти знищили унікальну хатинку на Сумщині

Багатоквартирний будинок

“Квартира згоріла 2 роки тому через російські обстріли. Живемо без комунікацій та не знаємо, що буде з нашим будинком”. Історія Світлани Орєхової

Що треба фіксувати першочергово — зруйновану інфраструктуру чи житло? Читайте в кейс-стаді “Святогірськ 2:0”