Відбудова

головна / Відбудова

Відбудова
Житло

“Я побудую сотні будинків”: Валерій Харчишин запустив YouTube-канал заради благодійної мети

“Я один з тих, хто під час повномасштабної війни втратив будинок”, — це слова лідера гурту “Друга ріка” Валерія Харчишина.  

Півтора року тому дім його родини під Гостомелем зруйнувала російська ракета. Поруч він збудував будиночок для батьків, які не встигли переїхати через епідемію коронавірусу. Після обстрілів армії рф все згоріло.

Нині Валерій розпочав відновлювати житло для своїх дітей та мріє “побудувати сотні таких будинків”. 

Музикант запустив власний YouTube-канал “Харчишин БУДУЄ”, де розкаже, як потрібно діяти, якщо житло зруйновано внаслідок бойових дій, та на власному досвіді продемонструє, як звести нову оселю.

Будує четвертий дім у своєму житті

Я не скажу, що знаю все, але я вивчив питання з відновлення майна на 99% і набув неабиякого досвіду з дерев’яно-каркасного будівництва. Будуючи 4-й будинок в житті, я готовий ділитися усіма своїми знаннями та вміннями”, — розповідає Валерій.

Усі поради від “до кого звертатись та які фонди можуть допомогти” побудовані на власному досвіді. 

Мета YouTube-каналу — не лише показати, що відбудувати зруйноване житло реально, а й зібрати кошти на благодійність.

Відбудова цивільного житла на часі

Хтось може сказати, що збирати на відбудову зараз – не на часі, адже є пріоритетніші напрямки, зокрема допомога армії – нам потрібна зброя, медицина, прилади тощо. Але тисячі сімей не можуть повернутися з-за кордону, тому що їм немає куди, їхнє житло зруйноване, як, власне, і мій будинок. Відбудова на часі, адже війна, на жаль, буде тривати роками, а сім’ї, які хочу повернутися в Україну, або ті хто зараз живе в гуртожитках чи у родичів заслуговують на власне житло”, — говорить Валерій Харчишин. 

Завдяки YouTube-каналу Харчишин також буде збирати гроші на відбудову цивільного житла. Соліст гурту “Друга Ріка” об’єднався з фондом “Natalia Kovalenko Foundation” в особливому соціальному проєкті. 

Збір коштів для родини військовослужбовця

Наразі хочуть допомогти Юлії Гавриленко, багатодітній мамі та дружині військовослужбовця. Будинок родини у Мощуні Київської області зруйнований навесні 2022 року. Попереду зима, а жінка з трьома дітьми та стареньким батьком мешкає у вагончику. Для відбудови необхідно зібрати 2,5 мільйони гривень.

Задонатити на будинок можна тут.

Раніше “Свій дім” розповідав про новий дім для родини Світлани Дорошенко з Мощуна. Частину коштів зібрали завдяки благодійним виступам фронтмена гурту “Друга ріка”. 

“Свій дім” відзначає людей, які допомагають відновлювати житло й заклади, зруйновані війною. Знаєте таких – напишіть нам sviydimua@gmail.com.

Юлія Ступка / 06.11.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Війна, що триває в Україні, суттєво впливає на видобуток корисних копалин та вирощування сільськогосподарських культур. Росія контролює 27% території України і захопила не лише міста, а й ключові підприємства та...

читати історію

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Пусті вікна, крізь які чорніють вигорілі квартири. Обвалені панелі будівель, ніби зруйновані карточні будиночки. Вулиці, які проросли бур’янами. Саме так виглядала Північна Салтівка після першого року російських обстрілів. Цей мікрорайон...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Перегузні, дельфіни та хохулі: які рідкісні види тварин втратила Україна та як відновити їхню популяцію

Підприємство

Втрачена міць містоутворюючих підприємств: як під час війни склалася доля “Артвайнері”, “Артемсолі” та “Колірмету”

Заклад охорони здоров'я

“Поки шукала доньку Соломію, то декілька разів з нею попрощалася”. Історія Оксани Фоменюк, яка пережила ракетний удар по лікарні “Охматдит”

Заклад охорони здоров'я

Місце, де зцілюватимуть душі. У Львові будують Центр реабілітації для українців, які пережили полон та тортури

Руїни в VR. Як українські компанії передають масштаби руйнувань

Відбудова по-російськи. Що і як відновила окупаційна влада в захоплених Маріуполі, Сєвєродонецьку та Волновасі?