Відбудова

головна / Відбудова / Київ

Відбудова

Фундація Олени Зеленської профінансує відновлення зруйнованої “Школи Супергероїв” в Охматдит

зруйновано: липень 2024 / Київська область , Київ

8 липня 2024 року армія рф здійснила масовану ракетну атаку по Україні. Внаслідок ворожих влучань у Києві, Кривому Розі, Покровську, Дніпрі загинули 38 людей, майже дві сотні — поранено. В столиці внаслідок удару ракетою X-101 була зруйнована будівля лікарні “Охматдит”. Разом із нею суттєво постраждав навчальний простір “Школи Супергероїв”, де навчалися діти, які проходили лікування в медзакладі. Фундація Олени Зеленської профінансує її відновлення.

“Зруйновано клас та бібліотеку”

Внаслідок влучання в “Школу супергероїв” повністю знищено один клас, суттєво пошкоджено простір для дошкільнят. Бібліотеку, де зберігалося 14 тисяч книг, затопило, але їх вдалося врятувати й перевезти до іншого осередку в Боярці на Київщині. Учні та вчителі не постраждали.

“Школи Супергероїв” — це простори в лікарнях, які надають освіту тяжкохворим дітям, які проходять лікування діалізом, мають онкологічні захворювання, ВІЛ/СНІД і не тільки. І яка б зараз лють нас не переповнювала, ми маємо боротися далі. Ми відновимо не тільки цей клас, а й продовжимо розбудовувати мережу”, — зазначила їхня засновниця та заступниця міністра освіти й науки України Євгенія Смірнова. 

В області, крім Охматдиту, такі освітні осередки діють у Національному інституті раку та в Київській обласній дитячій лікарні в Боярці.

“Зруйновані класи відновлять”

Останні три роки навчальний простір “Школи Супергероїв” функціонує під патронатом першої леді. У 2024 році фундація Олени Зеленської фінансує облаштування шести нових освітніх просторів у різних містах країни: Рівному, Вінниці, Кривому Розі, Львові, Одесі та Полтаві.

Після руйнування організація вирішила спрямувати кошти для повного відновлення “Школи Супергероїв” в Охматдит. Вона профінансує відбудову всіх знищених навчальних класів. А бібліотеку можуть перенести у Боярку, на ремонт приміщень якої також виділять кошти. 

Наразі фонд чекає висновку щодо пошкоджень для розуміння необхідного обсягу коштів. 1+1 media разом з кураторкою й головою піклувальної ради “Школи Супергероїв” Наталією Мосейчук оголосили збір на 1 млн грн для відновлення. Допомагає в організації збору БФ “Соломʼянські котики”.

Читати по темі: Почалася відбудова зруйнованої Авторської школи Бойка в Харкові

Катерина Черніговець / 17.07.2024

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Війна, що триває в Україні, суттєво впливає на видобуток корисних копалин та вирощування сільськогосподарських культур. Росія контролює 27% території України і захопила не лише міста, а й ключові підприємства та...

читати історію

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Пусті вікна, крізь які чорніють вигорілі квартири. Обвалені панелі будівель, ніби зруйновані карточні будиночки. Вулиці, які проросли бур’янами. Саме так виглядала Північна Салтівка після першого року російських обстрілів. Цей мікрорайон...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Перегузні, дельфіни та хохулі: які рідкісні види тварин втратила Україна та як відновити їхню популяцію

Підприємство

Втрачена міць містоутворюючих підприємств: як під час війни склалася доля “Артвайнері”, “Артемсолі” та “Колірмету”

Заклад охорони здоров'я

“Поки шукала доньку Соломію, то декілька разів з нею попрощалася”. Історія Оксани Фоменюк, яка пережила ракетний удар по лікарні “Охматдит”

Заклад охорони здоров'я

Місце, де зцілюватимуть душі. У Львові будують Центр реабілітації для українців, які пережили полон та тортури

Руїни в VR. Як українські компанії передають масштаби руйнувань

Відбудова по-російськи. Що і як відновила окупаційна влада в захоплених Маріуполі, Сєвєродонецьку та Волновасі?