Відбудова

головна / Відбудова

Відбудова
Багатоквартирний будинок

Як «Мій дім – Україна» допомагає відновляти будинки на Київщині

Понад місяць Київщина перебувала під окупацією російського ворога. За цей час загарбники безжально знищували місцеві громади, не шкодуючи ані людей, ані будинків. Мародерство, цілеспрямовані артилерійські обстріли та просто псування майна місцевих жителів. Тож, коли 2 квітня 2022 року Збройні сили України звільнили регіон, то відкрилася жахлива картина руйнувань.

Тоді адвокатка Тетяна Чебан, яка також живе на Київщині, але її населений пункт від російської орди врятувала річка Ірпінь, відчула поклик допомагати сусідам, яким пощастило менше.

Мій Дім – Україна

«Коли пройшов період шоку, болю і адаптації, я вирішила заснувати фонд і допомагати людям Київщини з відновленням житла. Я працювала юристом у будівельній сфері близько 15 років, тому ця тема мені близька», – розповіла платформі «Свій дім» засновниця благодійного фонду «Мій Дім – Україна» Тетяна Чебан.

Фонд почав працювали у серпні 2022 року. Займається дрібними та середніми ремонтами у Гостомелі, Ірпені, Горенці. У планах – відбудовувати будинки повністю.

З вересня благодійна організація допомогла з ремонтами 5 сім’ям

З вересня благодійна організація допомогла з ремонтами п’яти родинам. Гроші на реалізацію проєктів збирали через друзів та знайомих, а працювати залучили волонтерів.

«Для мене тема благодійності нова, постійних донорів чи бізнесів, які б підтримували, немає. Тому це і власні кошти, і кошти людей, які мені довіряють. Це і мої друзі, друзі друзів»

Найбільше засновницю фонду Тетяну Чебан вразила історія 70-річної бабусі Ганни з Ірпеня. Під час окупації росіяни розстріляли її чоловіка на власному подвір’ї, а також частково знищили будинок, де жила колись щаслива родина. Попри всі втрати, жінка не втрачає оптимізму та чекає з фронту сина, який нині служить у ЗСУ.

«У неї були дві стіни розбиті снарядами, дірки в стінах. За цю роботу ніхто не хотів братися. Ми взялися… Зараз закінчуємо утеплення фасаду. Нам погода заважала вчасно це зробити: дощі, сніги, морози…»

Наразі на допомогу фонду чекають ще 77 родин, будинки яких пошкодила або зруйнувала війна.

Марина Лапицька / 03.07.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

У 2024 році ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Це нова допомога від держави, яка розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї, враховуючи рівень доходу та вартість оренди в конкретному регіоні....

читати історію

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Дитячі спогади мають бути приємними та теплими — не про біль, не про війну, не про поранену маму. На жаль, життя українських дітей змінилося після вторгнення рф. Їхнім сім’ям довелося...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Приватний будинок

Дім розбитий, а десь у дворі залишився лист паперу з написом “ми повернемося”. Історія подружжя Руденків

Приватний будинок

Новий дім для шістьох дітей, 12 собак та котів. Історія родини Павлових, які евакуювалися, щоб не потрапити в окупацію

Приватний будинок

“Наше село було в окупації майже 8 місяців. Після звільнення ми прожили спокійно лише три дні”. Історія Михайла Гречаного

Об'єкт культури

Олексій Скоркін залишив банківську сферу й відкрив музей борщу та сала. Окупанти знищили унікальну хатинку на Сумщині

Багатоквартирний будинок

“Квартира згоріла 2 роки тому через російські обстріли. Живемо без комунікацій та не знаємо, що буде з нашим будинком”. Історія Світлани Орєхової

Що треба фіксувати першочергово — зруйновану інфраструктуру чи житло? Читайте в кейс-стаді “Святогірськ 2:0”