Відбудова

головна / Відбудова / Чернігів

Відбудова
Багатоквартирний будинок

5 будинків у Чернігові, які відновили після обстрілів

Чернігівська область область , Чернігівський район район , Чернігів

1. Будинок по вулиці Ремісничій після обстрілу і пожежі залишився без даху. З одного боку вибило зовнішню стіну. На початку відбудови тут повністю переклали дах і кладку зруйнованих стін. Згодом взялися за плити перекриття, внутрішні несучі стіни та перегородки, вікна, двері й систему опалення.

2. На вулиці Генерала Бєлова триває капремонт одного з корпусів пошкодженого обстрілами будинку. Тут відновили плити перекриття, зовнішні і внутрішні стіни, балкони, вікна і двері. Вже працює ліфт, є опалення та інші комунікації.

3. 4-поверховому будинку по вулиці Толстого – 60 років. Він пережив прямі влучання снарядів і пожежі після них. Кілька квартир перетворилися у єдиний простір. Тут відновили покрівлю, кладку стін, балконну плиту, вікна. Будинок старий, а пошкодження значні. Ремонтні роботи наразі тривають. 

4. Будинок на Генерала Пухова росіяни обстрілювали увесь березень. Останній прильот був найпотужнішим. Снаряд пошкодив дах і пів під’їзду. Складний шлях відновлення будинку майже позаду. Зроблені зовнішні стіни, плити перекриття, дах, сходові майданчики, вікна у під’їзді.

5. Ремонтні роботи продовжуються і в будинку по вулиці Мазепи.  Після чергового обстрілу російської армії ця дев’ятиповерхівка залишилася без вікон, внутрішніх мереж, одне крило повністю вигоріло.Відбудовою багатоповерхівок займається Чернігівська міська рада. Роботи фінансуються з бюджету громади міста.Усього в Чернігові понад 100 багатоповерхівок, які постраждали внаслідок прямих влучань. Ще майже 700 були пошкоджені від вибухової хвилі. 

Марина Лапицька / 03.07.2023

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

Тетяна Сітоленко народилася на Київщині, але своїм рідним домом називає Залізне на Донеччині. Саме в цьому місті прожила 47 років. Повномасштабне вторгнення росії у 2022 році змусило її переїхати до...

читати історію

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

На третій рік повномасштабного вторгнення рф в Любомирівку Миколаївської області повертаються люди. Наразі там мешкає понад 200 людей, з них — 20 діти. Ситуація залишається небезпечною, але село, розташоване за...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Багатоквартирний будинок

“Після втрати дому я не здаюся і намагаюся розвивати свою лялькарську справу на Київщині”. Історія Тетяни Сітоленко

“Лише одиниці обрали компенсацію, більшість хоче відновити житло”. Історія волонтерки Валентини Кондрат’євої

У Реєстрі збитків для України вже понад 10 тисяч заяв, найбільше — з Маріуполя

Як отримати житло в кредит: детальний огляд оновленої програми єОселя

Приватний будинок

“Ти роками будуєш житло, а потім їдеш звідти з однією сумкою. Тому що з двома можеш не зайти в евакуаційний потяг”. Історія Ріти Сіобко

Ціна війни. Чи зможе Україна вижити без вкрадених росією корисних копалин та врожаю

Будинок на Північній Салтівці: як живуть люди в одному з найбільш постраждалих районів Харкова

Перегузні, дельфіни та хохулі: які рідкісні види тварин втратила Україна та як відновити їхню популяцію