Допомога

головна / Допомога / Житомир

Допомога
Багатоквартирний будинок

Яким буде житло для переселенців, яке побудують у Житомирі

Житомирська область , Житомирський район , Житомир

У 2024 році у Житомирі зведуть чотири багатоповерхівки для внутрішньо переміщених осіб. Це буде сучасний житловий комплекс зі 116 квартирами та укриттям в підвалі одного з будинків.

Будівництво житлового комплексу фінансується Європейським Союзом та реалізується під управлінням Північної екологічної фінансової корпорації НЕФКО. Крім Житомира до програми “Житло для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та відновлення звільнених міст в Україні” увійшли Львів, Макарів, Чернівці, Дубно та Ковель. 

Житло отримають понад 400 переселенців

Приміщення будуть з чистовим оздобленням та мінімальним облаштуванням меблями та побутовою технікою. Всі квартири першого поверху розраховані для можливості проживання маломобільних груп населення. Житимуть тут понад 400 переселенців, які безоплатно отримають у користування квартири. 

За однією з вимог Євросоюзу — після введення в експлуатацію, у найближчі 10 років житло повинно залишатися в комунальній власності та не може бути жодним чином відчужено чи приватизовано. Користуватися ним мають люди, які підпадають під категорію вразливих.

Сучасні енергоефективні рішення  –  одна із вимог партнерів

Загалом буде зведено 6,6 тисяч кв. м житла та облаштовані пішохідні зони, зони відпочинку, автомобільна парковка на 48 місць). За рівнем енергоефективності будинки відповідатимуть класу С. На кожному — встановлять сонячні панелі, а квартири будуть опалюватись за рахунок твердопаливної котельні.

“Квартал буде підключений до теплоелектроцентралі, яка працює на твердому паливі. Йдеться про котельню, яка побудована за кошти уряду Швейцарської конфедерації, виробляє теплову і електричну енергію та працює на біомасі – щепі деревини. Опалюватися нові будинки будуть енергією місцевого виробництва. Сучасні енергоефективні рішення  –  одна із вимог партнерів”, — йдеться у повідомленні Житомирської міськради.

Фото: Житомирська міська рада

Читайте ще: БФ “ЖИТЛО для ВПО” відремонтував гуртожиток — 19 родин отримають квартири в Ірпінський громаді

Юлія Ступка / 19.01.2024

поділитись у соцмережах

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

У 2024 році ВПО зможуть отримати субсидію на оренду житла. Це нова допомога від держави, яка розраховуватиметься індивідуально для кожної сім’ї, враховуючи рівень доходу та вартість оренди в конкретному регіоні....

читати історію

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Дитячі спогади мають бути приємними та теплими — не про біль, не про війну, не про поранену маму. На жаль, життя українських дітей змінилося після вторгнення рф. Їхнім сім’ям довелося...

читати історію

Рекомендуємо прочитати

Субсидія на оренду житла для ВПО. Хто може претендувати?

Ми відкрили другий збір на літній кемп для дітей, які втратили свій дім. Підтримай!

Приватний будинок

Дім розбитий, а десь у дворі залишився лист паперу з написом “ми повернемося”. Історія подружжя Руденків

Приватний будинок

Новий дім для шістьох дітей, 12 собак та котів. Історія родини Павлових, які евакуювалися, щоб не потрапити в окупацію

Приватний будинок

“Наше село було в окупації майже 8 місяців. Після звільнення ми прожили спокійно лише три дні”. Історія Михайла Гречаного

Об'єкт культури

Олексій Скоркін залишив банківську сферу й відкрив музей борщу та сала. Окупанти знищили унікальну хатинку на Сумщині

Багатоквартирний будинок

“Квартира згоріла 2 роки тому через російські обстріли. Живемо без комунікацій та не знаємо, що буде з нашим будинком”. Історія Світлани Орєхової

Що треба фіксувати першочергово — зруйновану інфраструктуру чи житло? Читайте в кейс-стаді “Святогірськ 2:0”